De Bosklopper stamboom en meer

In 1811 werd door Napoleon de burgelijke stand ingevoerd, iedereen moest een achternaam aannemen en in Nederland was er maar 1 gezin in het groningse Marum waarvan de vader, 3 broers en 3 zussen de famlienaam Bosklopper aannam en dus zijn alle Boskloppers familie van elkaar.
De naam Bosklopper kwam aanvankelijk alleen voor in de 3 noordelijke provincies maar tegenwoordig door heel Nederland, enkele andere europeese landen en zelfs in Amerika(Canada, USA) en Australie.
In de stamboom staan nu 553 naamgenoten en momenteel zijn er in Nederland 271(2007) personen met deze naam waarvan in de gemeente Grootegaast alleen al 35. Ook zijn er Boskloppers die wel bekend zijn maar (nog) niet in de stamboom voorkomen, deze staan in de Losse Stukken
Er zijn verschillende verklaringen voor de naam Bosklopper: drijver bij de jacht, een vogelnaam, melkbussenklopper, rietbossenklopper, een overijverige veldwachter(analoog dienstklopper), maar de meest waarschijnlijke is zeker(eikenboombastenschiller), er is zelfs een uitgebreide beschrijving hiervan voor Het Eekschillen door Lipke Post-Beuckens uit Land en volk van Gaast en Klif. In Groningen is er een uitdrukking "zugst erut as n Bosklopper"wat betekent nog erger als een bosbeer.
U kunt beginnen met de stamvader Tjeerd Berends of met een van zijn zonen n.l.
Berend Tjeerds De Drentsche tak
Pieter Tjeerds De Groningsche tak
Gerrit Tjeerds De Friesche tak
Bent u ge´nteresseerd in een bepaalde achternaam van de 1950 voorkomende namen kijk dan in Achternamen.
Het stamboomscherm bestaat uit 3 gedeeltes, boven de stamboom, linksonder persoonsinformatie en rechtsonder indexen of extra informatie zoals foto's en documentenen.
Het manouvreren gaat intu´tief door op koppelingen(links) te klikken. Extra aanwezige informatie van een persoon verschijnt met een Pn ot Tn link achter de naam in het stamboom of persoonsvenster.
In de stamboom en persoonspagina staan links naar foto's bij persoon of huwelijk(bv P17 of H136), hierop klikken toont de foto en door op de foto te klikken gaat u terug naar de stamboom
Voor aanvullingen, korrekties, foto's, verhalen, familiegeheimen of andere opmerkingen voor alle stambomen mail to: Ebe of Ben.
Laatst gewijzigd: 2017-08-14